At give dig en kant under interviewet proces

Der er mere vellykket interviewe end skriftligt et CV og viser, men de fleste mennesker enten ikke ved eller kan ikke blive generet at gøre disse ekstramateriale, der kan sætte dig ud over hundredvis af ansøgere, der konkurrerer om dit drømmejob.
En af de første ting du skal gøre er at sørge for dit CV er klare, koncise og let at læse. Som en leje manager foretrak jeg at se på CV’er, der var i kronologisk rækkefølge med de nyeste resultater og job opgaver først. Det er bedst at holde cv’et til 2 sider og skrive mere om dine nyeste job, men kun et par prik elementer om jobs du holdt 5 år siden eller mere.
Når dit CV er poleret, bør du komme med en skabelon til et følgebrev. Dette vil ændre sig for hvert job, at du sender dit CV til, men en grundlæggende skabelon kan forhindre dig i at have at omskrive det hele hver gang. Det bør være i en formel stil og meget kort – 2 små stykker hvor du kort, din erfaring er relevante for jobbeskrivelsen og hvorfor du tror, du ville være en god pasform. Ikke går i store detaljer om enten, men sørg du gør dem bestemt til beskrivelsen af hvert job, som du sender dem til. Langs disse linjer, kan du også justere din karrieremål eller mål for at medtage nogle af den brummer ord, der var i jobbeskrivelsen.
Når du lander interviewet, lave noget research på virksomheden først. Hvis du kan stille intelligente spørgsmål om varer (eller serviceydelser) virksomheden gør og andre detaljer, der er relevante for virksomheden, da dette vil vise at du er virkelig interesseret i at arbejde der, og kan gå en lang vej at du ud over andre kandidater. Hvis du er en smule svag i nogle af de færdigheder kræves børste op på dem, så du kan tale intelligent, men være ærlig omkring din færdighedsniveau og vise dem, at du er villig til at lære eller gøre hvad det tager for at komme op til pari. Holdning er vigtig, og der har været mange gange når jeg har betragtet kandidater med en god holdning over dem med bedre færdigheder.
Efter interviewet, følge op med et takkebrev. Denne formalitet synes at være gået tabt i de seneste år, men det kan vise at du er en professionel, og, endnu vigtigere få dit navn foran dem, der ansætter igen. Som med følgebrev, gøre det kort. Takker alle for deres tid og oplyse aspekter af det job, du er særligt interesseret i eller føler, at din dygtighed sæt er et perfekt match for. Fortæl dem hvorfor du tror, du er den bedste mand til jobbet – men ikke med så mange ord. Igen, dette bør tilpasses for at få oplysninger vedrørende den enkelte job du interview for.
Interviewet proces afslører ikke blot dine færdigheder sæt men hvilken type person du er. Gå den ekstra mil vil vise potentielle arbejdsgivere, at du tager din karriere alvorligt og vil gøre hvad det tager for at få arbejdet gjort. En lille smule ekstra arbejde kan gå en lang vej at gøre et godt indtryk.